Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Onbekend Brazilië

leave a comment

Foto strand Itanhaém-SP, Brazilië

Wie het heeft over vakantie naar Brazilië heeft het meestal over strand (mooie vrouwen), carnaval (mooie vrouwen), regenwoud en de watervallen van Iguaçu. Een enkeling weet misschien nog wat over het Pantanal (’s wereld grootste moerasgebied) en de zogenoemde historische steden, de zeer fraaie stadjes uit de 18e eeuw in de deelstaat Minas Gerais.

Daarmee houdt het wat toerisme betreft wel een beetje op. Oh nee, de krottenwijken (favelas) zijn ook algemeen bekend en daar kun je tegenwoordig zelfs overnachten. Dat heeft op het eerste oog een wat wrange bijsmaak van kijken naar de armoede van anderen, maar misschien is het voor mensen uit welvarende landen een louterende ervaring. Een ander aantrekkingspunt van Brazilië is het sekstoerisme onder meer in Fortaleza. Dat sekstoerisme heeft zeer bedenkelijke kanten, maar met ons Nederlandse wijzende vingertje zijn we soms wat te snel met ons oordeel. Uiteraard heeft Fortaleza in het noordoosten van Brazilië meer te bieden dan alleen seks.

Niets mis natuurlijk met de stranden van Brazilië, het carnaval en de overweldigende natuur. Het lijkt er echter op of dat stereotype beeld van Brazilië de gemiddelde toerist blind maakt voor wat het land nog meer te bieden heeft. Een aantal van de grote steden van Brazilië (ruim tien steden in Brazilië hebben meer dan een miljoen inwoners en zijn dus groter dan Amsterdam) heeft veel te bieden. > Lees meer

December 2008

Meer Brazilië

Written by Bert Ernste

januari 7th, 2011 at 2:22 pm

Posted in Brazilie

Tagged with , ,

Leave a Reply