Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

De vuilnis en het paard

leave a comment

Paard met vuilnisNetjes ons afval in een zwarte zak gedaan en buiten aan de straat gezet. In zo’n mand op een paal, zodat honden en ratten er niet bij kunnen. Het is een graad of dertig, dus je moet extra voorzichtig met afval omgaan. Dan staat er ineens een paard – een paard?, ja een paard – in de vuilniszak te bijten, scheurt deze open, haalt er een kleiner zakje uit en scheurt die hoofdschuddend stuk. De eigenaar van het dier is niet in zicht. Ik probeer de viervoeter weg te jagen. Hij draait kalm zijn hoofd om en kijkt me aan of hij zeggen wil: “wat wil je, ik ben groter”. Hij heeft gelijk, ik blijf dan ook veiligheidshalve aan de andere kant van het hek. Na nog eens rustig gesnuffeld te hebben aan het zakje gaat de viervoeter verder. In de straat diverse gescheurde vuilniszakken en verspreid afval. (Itanhaém-SP, Brazilië)

Januari 2010

Meer ‘kort’ uit Brazilië

Written by Bert Ernste

januari 8th, 2011 at 4:37 pm

Posted in Brazilie

Tagged with , , , , , ,

Leave a Reply