Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Nederland geweldig

leave a comment

Recent had ik weer zo’n moment dat ik hier in Brazilië dacht: het Nederlandse sociale systeem is toch geweldig (vergelijkenderwijs dan). De metselaar kwam met zijn ‘hulpje’. Dat ‘hulpje’ blijkt een oudere man te zijn, die de pensioengerechtigde leeftijd ver voorbij is. In Brazilië zijn de lonen en dus de pensioenen laag. De pensioenen zijn bovendien sterk in waarde gedaald, doordat de indexering ver achterbleef bij de inflatie. Veel ouderen moeten dus wel blijven werken.

Er zijn ook andere momenten, want wie eenmaal in een buitenland heeft gewoond, blijft vergelijken: Wennen aan de wereld.

Januari 2010

Meer artikelen over Brazilië

Written by Bert Ernste

januari 9th, 2011 at 10:09 am

Leave a Reply