Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

ANWB heeft onterecht veel invloed

leave a comment

“De kilometerheffing gaat niet door als de ANWB het plan afwijst. Dat zei minister Camiel Eurlings (Verkeer, CDA) vandaag na afloop van de ministerraad.” NRC Handelsblad 22 januari 2010.

De ANWB, die een peiling onder haar leden gaat houden over de kilometerheffing, heeft een onevenredig grote stem in het overleg over die heffing. Onevenredig, omdat de organisatie prat gaat op haar ledental van vier miljoen. Van die vier miljoen is echter slecht een kleine minderheid bewust lid van de belangenorganisatie ANWB. De meesten zijn lid, omdat het lidmaatschap gekoppeld is aan de dienst Wegenwacht.

Het is volstrekt onterecht om de mensen die alleen lid zijn vanwege de Wegenwacht als leden van de belangenorganisatie mee te tellen. Niet voor niets verwacht de ANWB zelf dat slechts een paar honderdduizend leden op de raadpleging zullen reageren. Via de vaak nogal lawaaiige en populistische roeptoeter van de ANWB krijgen die een veel te grote stem in het overleg over de kilometerheffing.

Januari 2010

Meer commentaren over Nederland

Written by Bert Ernste

januari 10th, 2011 at 10:12 am

Posted in Nederland

Tagged with , ,

Leave a Reply