Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Bier in een kapotje

leave a comment

Koeler voor fles Koeler voor blikje

Als je in een warm land bier drinkt, wil je graag dat het bier koud is en blijft tot je het op hebt. In Brazilië wordt bier meestal goed koud geserveerd, maar dan nog warmt het zo snel op dat je maatregelen moet nemen.

Daarvoor zijn er omhulsels van isopor oftewel piepschuim. Die bestaan voor de flessen met 600 cl, die je veel in bars en restaurants krijgt, en voor het blikje bier. Het piepschuim voor de flessen zit vervat in een plastic buitenlaag.

Een bargrapje is om het omhulsel van piepschuim ‘kapotje’ (camisinha) te noemen. “Ober, een bier met kapotje!” Een bargrapje, ietwat ordinair dus.

Maart 2010

Meer Brazilië

Written by Bert Ernste

januari 23rd, 2011 at 9:37 am

Posted in Brazilie

Tagged with ,

Leave a Reply