Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Religieus geïnspireerd gedrag staat niet boven de wet

leave a comment

De Staatkundig Gereformeerde Partij staat in de Tweede Kamer bekend om haar scherpe en consequente redeneringen, zeker als het om het staatsrecht gaat. De reactie van de partij na de uitspraak van de Hoge Raad dat ze vrouwen niet mag discrimineren is daarom verbazend. De partij zegt: “Ons wordt de mogelijkheid onthouden om een eigen vereniging in te richten zoals leden dat op grond van onze lezing van de Bijbel willen. Dat is een inperking van de eigen vrijheid”.

Inderdaad, zo perken wij in een democratie ook de vrijheid in van -al dan niet religieus geïnspireerde- clubs die homoseksuelen discrimineren, en van uitgaansgelegenheden die de gekleurde medemens buiten de deur willen houden.

Het is een uiterst kromme en gevaarlijke gedachte dat religieus geïnspireerd gedrag boven de wet zou staan.

April 2010

Meer commentaren

Written by Bert Ernste

januari 25th, 2011 at 2:12 pm

Leave a Reply