Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Pindakaas

leave a comment

Foto Braziliaanse pindakaasIk vond ze maar bekrompen, die mensen die op vakantie naar Spanje gaan met de kofferbak vol Nederlandse aardappels, hagelslag en pindakaas. Wat de boer niet kent, dat lust hij niet. Die lui vinden het eng om paella te eten, dacht ik vroeger.

Eerlijk is eerlijk, als ik langer in het buitenland ben, in mijn geval Brazilië, komt er ook voor mij een moment dat ik zin heb in Hollandse smaken waar ik aan gewend ben.  Met name het lokale broodbeleg vind ik dan helemaal niks meer. Dan verlang ik naar Hollandse (of Franse) kaas, hagelslag van goede chocolade, speculaas en inderdaad de vermaarde pindakaas.

Een lekkere (en ongezoete) pindakaas heb ik nu in Brazilië gevonden. Pasta intregral de amendoim van het merk Inam smaakt prima. Hij is wel iets vloeibaarder dan in Nederland en plakt een beetje in de mond. Maar prima van smaak dus. Onder meer hier en hier verkrijgbaar. Nee, ik heb geen aandelen in die zaken.

Hollandse kaas is tegen flinke prijzen op sommige markten, onder meer de Mercado Municipal in São Paulo trouwens wel te krijgen.

April 2010

Meer Brazilië

Written by Bert Ernste

januari 26th, 2011 at 2:04 pm

Leave a Reply