Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Vulkanen en voorlichting

leave a comment

Dat de as van de IJslandse vulkaan voor overlast zorgde en zorgt, is begrijpelijk. De luchthavens en vliegmaatschappijen staan voor een ingewikkelde logistieke operatie, dat is helder. Dat de autoriteiten overdreven met de totale sluiting van zo’n groot deel van het Europese luchtruim is inmiddels ook wel duidelijk.

Wat veel minder begrijpelijk is, ook bij andere incidenten, is dat de voorlichting aan de passagiers er altijd zo bekaaid afkomt.

In het vliegtuig, waarmee ik in Zürich landde, werd in tegenstelling tot andere keren niets gezegd over aansluitende vluchten. Een mededeling dat veel vluchten geannuleerd waren en instructie waar je dan heen moest voor het vervolg, waren toch wel het minste.

In de media ook de gevallen van mensen die drie uur in de rij stonden om daarna bij de balie te horen te krijgen dat er naar hun bestemming geen vliegverkeer was. Zodra een bestemming dicht gaat, moet je dat natuurlijk bekend maken, via de omroep, met borden bij de relevante rijen en dergelijke. Dat is helemaal niet zo ingewikkeld, maar is blijkbaar geen prioriteit. Alle praat over klantgerichtheid ten spijt.

April 2010

Written by Bert Ernste

januari 26th, 2011 at 8:06 pm

Leave a Reply