Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Liefdesverhalen duren maar 90 minuten

leave a comment

Scene uit filmDe Braziliaanse film Histórias de Amor duram apenas 90 Minutos (Liefdesverhalen duren maar 90 minuten) (2009) van regisseur Paulo Halm is een deels komische, deels serieuze liefdesgeschiedenis.

Zeca, een jonge schrijver, heeft problemen met het afmaken van zijn (eerste) roman. Eigenlijk weet hij niet zo goed wat hij met zijn leven wil.

Zijn vrouw Júlia is veel volwassener en werkt hard aan haar carrière aan de universiteit. Zeca krijgt bij toeval door dat Júlia een relatie heeft met een studente van haar, Carol. Hij wil haar daarmee confronteren, maar naar mate hij de voordeur nadert zakt de moed hem in de schoenen en hij houdt zijn mond.

Zeca weet niet wat hij ermee aanmoet, maar zijn voeten, of beter gezegd zijn fantasie brengen hem naar het huis van Carol en hij begint een relatie met haar. In die driehoeksverhouding draait hij zich vast en hij heeft steeds meer moeite met de situatie. Hij bedenkt een oplossing voor zijn problemen, maar die pakt heel anders uit dan hij verwachtte.

Histórias de Amor duram apenas 90 Minutos is een vrijwel perfect film. De acteurs zijn erg goed en geloofwaardig, de dilemma’s van Zeca, de onvolwassen schrijver in spé overtuigend en ook de wereld waarin de driehoeksverhouding zich afspeelt, de flats, waar ze wonen, de feesten waar ze heen gaan, het komt allemaal even natuurlijk over, mede door de uitstekende dialogen.

Een prachtige film om meerdere malen te zien.

Mei 2010

Meer Braziliaanse film

Written by Bert Ernste

januari 28th, 2011 at 2:17 pm

Posted in Brazilie

Tagged with , , , , , ,

Leave a Reply