Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Zestien miljoen bondscoaches

leave a comment

Ja hoor, daar gaan we weer. De wereldkampioenschappen voetbal beginnen pas over twee weken, maar de sportjournalistiek waant zich al het centrum van de wereld. Die spreekt al weer van “zestien miljoen bondscoaches” in Nederland. Wat een kolder!

Uit de losse pols: slechts de helft van de Nederlanders is geïnteresseerd in voetbal. Daarvan wil een groot deel voetbal zien zonder zich op voorhand druk te maken of speler A of speler B meespeelt. Slechts een minderheid is geïnteresseerd in de prietpraat van de voor- en nabeschouwingen van elke scheet uit het kamp van het Nederlands elftal.

Ik wil best geloven dat die laatste groep nog steeds vrij talrijk is, maar praat geen onzin over zestien miljoen bondscoaches. Daarmee maakt de sportjournalistiek zich belachelijk. Nou is veel van de prietpraat rond het voetbal ook wel tamelijk ridicuul, dus misschien is zo’n onzinnige bewering niet verrassend.

Mei 2010

Zie ook Klomp op je kop: voetbalsupporters

Written by Bert Ernste

januari 30th, 2011 at 9:38 am

Leave a Reply