Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Verkleutering nieuws

leave a comment

Logo RTLHet RTL-Nieuws van 8 juli 2010 begon met een item van twaalf minuten (meer dan de helft van het journaal) over het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Dat is heel erg veel en dat geldt zeker als je bedenkt dat het twee dagen geleden was dat Nederland de halve finale speelde en het nog drie dagen duurde voordat de finale plaats zou vinden. Er was dus louter kletspraat: over supporters in de betrokken landen, over de huldiging de dinsdag na de finale en meer onnieuws.

Minstens zo absurd is alle (media)aandacht voor een octopus in Duitsland, die voetbaluitslagen zou voorspellen. Als onderdeel van de opening journaal bij RTL4 en in talloze andere media, zelfs in het deftige NRC Handelsblad. Dat is totale verkleutering van het nieuws. Gelukkig dat het NOS-Journaal opende met nieuws voor grote mensen: het massaontslag bij Organon in Oss. Hoewel ook daar de nodige prietpraat is doorgedrongen tot de journaals.

Juli 2010

Meer commentaren

Written by Bert Ernste

februari 3rd, 2011 at 2:34 pm

Leave a Reply