Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Waar is de woede?

leave a comment

Foto kop uilDe financiële sector heeft ons in een crisis zonder weerga gestort, omdat geld verdienen in die wereld belangrijker was dan maatschappelijke verantwoordelijkheid. Nu ergste storm over is, willen de financiële instellingen liefst op de oude voet verder.

Waarom laten we het gebeuren? Waarom worden we niet kwaad? Waarom zijn we zo passief?

‘Rechts populistische’ partijen als de PVV dreigen de democratische rechtsstaat uit te hollen. Ongelijke behandeling van hen onwelgevallige minderheden gaat regelrecht in tegen de moeizaam opgebouwde principes van de democratische rechtsstaat.

Dergelijke partijen weten klaarblijkelijk niet dat democratie alleen werkt als naast ‘meeste stemmen gelden’ grondrechten te allen tijde worden beschermd tegen de dictatuur van de meerderheid. Rechts beleid? Prima, als de meerderheid dat wil. Aantasting rechtsstaat? Dat moet niemand willen.

Waarom laten we het gebeuren? Waarom worden we niet kwaad? Waarom zijn we zo passief?

September 2010

Lees verder

Written by Bert Ernste

februari 7th, 2011 at 9:13 pm

Posted in Nederland,Wereld

Leave a Reply