Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Kunst in Parkhaven Utrecht

leave a comment

Foto van beeld in ParkhavenDe wijk Parkhaven (rond de voormalige Veilinghaven) in Utrecht is mooi geworden. Zeker in vergelijking met de gribus van vervallen bedrijven, die het vroeger was.

In de haven liggen nu historische vrachtschepen, die omgebouwd zijn naar woonboot, maar hun oorspronkelijke karakter hebben behouden.

Foto klein beeld ParkhavenWel jammer dat de kademuur een soort scheiding is tussen de gebouwen en de haven. Die muur hadden ze minstens twee keer moeten onderbreken met trappen, zodat je niet helemaal naar het eind hoeft te lopen om bij de schepen te komen. Het is fysiek een afstand van niets, maar psychologisch lijkt de haven door de muur ver weg.

Sinds maandag 4 oktober 2010 staat er een groot kunstwerk bij de ingang van de haven van kunstenaar Ruud Kuijer. Op en om de genoemde kademuur staan kleinere kunstwerken. Nou ja, kunstwerken? Het afgietsel van een conservenblik en nog wat onbestemde vormen in geverfd beton (tweede foto) is natuurlijk geen kunst te noemen. Op een andere plek is zelfs een afgietsel van een patatbakje te ‘bewonderen’. Dat ze daar geld aan uit geven …

Oktober 2010

Written by Bert Ernste

februari 9th, 2011 at 9:25 am

Leave a Reply