Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Symboolpolitiek rond dubbel paspoort

leave a comment

Omslag paspoortHet is niet altijd een zegen dat je tegenwoordig ook vanuit het buitenland via internet op de hoogte kunt blijven van het nieuws uit Nederland. Zo bleef mij, ondanks de afstand van zo’n tienduizend kilometer, het nieuws over het dubbele paspoort van een staatssecretaris en Wilders’ ongenoegen daarover niet bespaard.

Wat maakt het in hemelsnaam uit als iemand in een globaliserende wereld meerdere nationaliteiten heeft? Denkt Wilders nu echt dat iemands loyaliteit bepaald wordt door het wel of niet hebben van een tweede paspoort? En dat de (volgens Wilders) dubieuze loyaliteit aan Nederland ineens anders wordt door het inleveren van het tweede paspoort? Hij gelooft het natuurlijk zelf niet. Allemaal symboolpolitiek, oftewel wapperende waanzin.

Oktober 2010

Written by Bert Ernste

februari 11th, 2011 at 9:11 am

Posted in Nederland

Tagged with , ,

Leave a Reply