Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Gekrijs in São Paulo

leave a comment

Foto maximilaanpapegaaiIk woon op een van de lagere verdiepingen van het flatgebouw in São Paulo. Tegen de avond klinkt vaak een gekrijs van jewelste hoog boven mij. Het moeten vogels zijn, maar ik krijg ze niet te zien. Horen kan je ze echter al te goed.

Totdat er een keer een op de rand van het gebouw gaat zitten, zodat ik hem kan zien en met wat kunstgrepen zelfs redelijk op de foto krijg. Het is de maritaca of maitaca verde, in het Engels pionous parrot, in het Nederlands de maximilaanpapegaai. Nou weet ik in ieder geval dat die vreselijke krijsers er reuze sympathiek uitzien.

Meer Brazilië | Meer vogels

November 2010

Written by Bert Ernste

februari 12th, 2011 at 3:18 pm

Posted in Brazilie

Tagged with ,

Leave a Reply