Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Jaarwisseling in de tropen (Herinneringen aan Nederlands Nieuw-Guinea 2)

leave a comment

Ansichtkaart met kaart van Nieuw-GuineaIk was maar tien jaar oud toen we in Nederlands Nieuw-Guinea waren. Mijn herinnering aan de feestdagen daar is wat vaag. Bij de jaarwisseling 1961-’62 zaten we met kennissen op de veranda van ons huis in Manokwari. Het was warm – uiteraard. In de verte kunnen we de Geelvinkbaai zien. Daar zou om middernacht een vuurwerk worden afgestoken. Vanaf een oorlogsschip? Of heeft mijn geheugen dat erbij verzonnen? Het zitten op veranda’s kom je in veel koloniale literatuur tegen. Het geeft herkenning, als je dat zelf ook hebt mogen doen. Al was ik dan jong.

Meer herinneringen aan Nederlands Nieuw-Guinea.

Written by Bert Ernste

februari 13th, 2011 at 5:47 pm

Leave a Reply