Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Schietpartij (Veiligheid in Brazilië 6)

leave a comment

Foto van revolver die wordt afgevuurd. Bron Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/RevolverIn de diverse opmerkingen, die ik maakte over veiligheid in Brazilië, probeerde ik steeds om het probleem in perspectief te zien, want er wordt vaak overdreven. Ondertussen heeft Brazilië wel degelijk een veiligheidsprobleem, zoals ik ook steeds aangaf.

Ik was er zelf niet, maar nu kwam het toch echt dicht bij: er was een schietpartij in de straat waar ik vaak verblijf. Een buurvrouw stond met een overbuurvrouw te praten, toen twee opgeschoten knapen langs kwamen, hun fiets neergooiden en een pistool trokken. Uiteindelijk hebben ze naar zeggen iets van acht schoten gelost, gelukkig zonder iemand te raken. Gisteren braken inbrekers op klaarlichte dag in in een huis aan de overkant.

Nog steeds geldt dat de borrelpraat van “Brazilië is zo vréselijk gevaarlijk” overdreven is, maar ik moest na het verhaal van de buurvrouw toch wel even slikken.

Meer kort Brazilië

December 2010

Written by Bert Ernste

februari 14th, 2011 at 10:48 am

Posted in Brazilie

Tagged with , ,

Leave a Reply