Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

NRC op het web: gemiste kans

one comment

NRC Handelsblad is zeer actief op het internet. Het lijkt er evenwel op dat de krant zich met de digitale editie (voor abonnees) blind staart op de nieuwe gadgets: de iPad, smart phones en andere aparaten met kleine schermen. Op een beeldscherm van ‘gewoon’ formaat heeft de digitale editie van NRC grote marges, waardoor de lezer zich een ongeluk scrollt. Dat is wel erg suf van NRC. (Ik schreef er eerder over, hier met illustratie.)

Schermafbeelding NRC digitale editie

Grote marges ook bij de artikelen:

Schermafbeelding NRC artikel met kolommen

In de tekstversie van het artikel hetzelfde probleem. Grote marges, veel scrollen. De voorkeur voor de tekstversie kan de lezer ook niet meer vastleggen, zoals in de vorige versie van de digitale NRC. Dus wie de tekstversie wil lezen (logischer, want anders moet je verticaal én horizontaal scrollen) moet voor elk artikel een keer extra klikken. Niet nagedacht NRC!

Schermafbeelding NRC artikel tekstversie

Meer mediacommentaren

Januari 2010

Written by Bert Ernste

februari 15th, 2011 at 4:17 pm

One Response to 'NRC op het web: gemiste kans'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'NRC op het web: gemiste kans'.

  1. Op een forum noemde iemand het lezen van de digitale editie van NRC in die kleine vensters “lezen door de brievenbus”.

    Aardig beeld. Je vraagt je af hoe zo’n ontwerp door de selectie komt.

    Bert Ernste

    23 feb 11 at 13:15

Leave a Reply