Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

NRC wordt ‘light’

one comment

NRC Handelsblad wordt steeds lichter qua inhoud in een poging jonge lezers te trekken. Tenminste, dat lijkt mij de enige verklaring. De ‘nieuws’brief van NRC bevatte vandaag onder meer het volgende schokkende nieuws: Waarom ‘Arie Boomsma’ vanmorgen trending is op Twitter en De seksvideo van Jennifer Aniston is online. Waarlijk nieuws dat je niet mag missen in een serieuze krant.

In plaats van zich te onderscheiden door serieuze, doorwrochte duiding van het nieuws (nog steeds hun slogan, ironisch genoeg) glijdt NRC onder invloed van de internethype snel af naar de grootste gemene deler. (Met de accenten gaat het ook niet goed.)

Nieuwsbrief NRC

Meer mediacommentaren

Written by Bert Ernste

maart 8th, 2011 at 8:37 pm

One Response to 'NRC wordt ‘light’'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'NRC wordt ‘light’'.

  1. Mij uit het hart gegrepen. Vermoedelijk weten degenen die op de NRC-site het begrip ‘duiding’ gebruiken al lang niet meer wat het eigenlijk betekent. ‘Het klinkt wel interessant, dus houden we het er maar in’, lijkt men te hebben gedacht.
    Hoe diep kan een kwaliteitskrant zinken …

    Constant Coolsma

    8 mrt 11 at 21:14

Leave a Reply