Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Vogels kijken

leave a comment

Foto van felrode vogel

Itanhaém (SP) Brazilië 2009

Wat trekt ons zo aan in vogels? Wellicht het idee van ‘zo vrij als een vogel in de lucht’, schijnbaar onbekommerd en vrij om te gaan waar je wilt. Heel anders dan ons (moderne) mensenbestaan. Of zit het in het scheren door die lucht, het vliegen, die derde dimensie, waar de mens alleen met hulpmiddelen in kan doordringen? Of trekken vogels ons aan omdat verreweg de meeste totaal niet bedreigend zijn voor de mens?

Geen idee, maar ik mag vogels graag zien en fotograferen. Op bovenstaande foto een tiê-sangue | brazilian tanager | rode tangara.

Written by Bert Ernste

maart 9th, 2011 at 1:33 pm

Posted in Brazilie,Foto,Wereld

Tagged with , , ,

Leave a Reply