Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Sambaschool Vai-Vai eert João Carlos Martins

leave a comment

Dirigent Martins tijdens carnavalsoptocht

João Carlos Martins tijdens carnaval van Vai-Vai

In São Paulo is het carnaval gewonnen door de sambaschool Vai-Vai met een show rond dirigent en pianist João Carlos Martins. Het officiële carnaval in het speciale stadion, het sambodroom (sambódromo), is naast een twee nachten durend spektakel ook een wedstrijd wie de mooiste caranavalsoptocht heeft.

De wereldberoemde pianist en dirigent João Carlos Martins is onder andere bekend van zijn complete opnames van de pianowerken van Bach, volgens velen de beste ooit. Martins heeft veel tegenslag gehad in zijn leven, waaronder een hersenziekte en een gewelddadige overval in Bulgarije, waardoor hij uiteindelijk het gebruik van zijn handen gedeeltelijk verloor. Het is niet voor niets dat hij ook veel pianomuziek voor de linkerhand opnam.

Meer Brazilië

Written by Bert Ernste

maart 10th, 2011 at 12:15 pm

Leave a Reply