Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Tip: foto’s Thomaz Farkas in São Paulo

leave a comment

Mirante do Trianon 1945Tip voor wie in São Paulo is: bezoek de fototentoonstelling Thomaz Farkas – uma antologia pessoal in het Instituto Moreira Salles. Wees snel, want de tentoonstelling is nog maar tot 3 april 2011 te zien.

Thomaz Farkas (nu 86 jaar oud / aanvulling: Farkaz overleed op 25 maart) was de oprichter en directeur van de keten van fotozaken Fotoptica. Als fotograaf introduceerde hij het modernisme in de Braziliaanse fotografie. De tentoonstelling omvat foto’s vanaf 1940 tot en met de jaren ’70 van vorige eeuw en bestaat vooral uit prachtige zwartwitfoto’s. Daarnaast enkele kleurenopnamen uit 1975. De zwartwitfoto’s vond ik het mooist. Een aanrader.

Nog tot 3 april 2011. Dinsdag-vrijdag 13 – 19 uur. Zaterdag-zondag 13 – 18 uur. Gratis.
Instituto Moreira Salles – São Paulo, Rua Piauí 844, 1e verdieping, Higienópolis

Voorbeelden tentoonstelling | Meer voorbeelden | Boek

Meer Brazilië

Written by Bert Ernste

maart 21st, 2011 at 3:14 pm

Posted in Brazilie

Tagged with , , , ,

Leave a Reply