Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Zoonlief betaalt de CD’s, maar weet het niet

one comment

Geanimeerd gesprek in een Braziliaanse wachtkamer. “Goh, wat leuk dat je naar die shows gaat.” “Ja, en dan koop ik de CD’s van de artiesten, daar geniet ik van!” “Maar waar betaal je dat allemaal van? Die CD’s kosten toch geld?” “Oh ja, ik zeg tegen mijn zoon dat ik geld nodig heb voor medicijnen en dan geeft hij me geld. Als ik zeg dat het voor CD’s is, geeft hij me niets.”

In Brazilië vergoeden de verzekeringen voor gezondheidskosten nooit de medicijnen. Ouderen en chronisch zieken zijn vaak meer kwijt aan de apotheek dan aan de supermarkt.

Meer Brazilië

Written by Bert Ernste

april 4th, 2011 at 8:37 pm

One Response to 'Zoonlief betaalt de CD’s, maar weet het niet'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Zoonlief betaalt de CD’s, maar weet het niet'.

  1. Bert,

    Ja, helemaal goed! Typische Braziliaanse aanpak van die vader en ja, het is ook de harde realiteit. Vandaag gelukkig weer een tas vol gratis monsters van medicijnen gekregen van de arts die mijn vrouw behandelt. Medicijnen kun je in Brazilië ook niet van de belasting aftrekken, dit in tegenstelling tot vrijwel alle andere ziektekosten.

    Johannes

    Johannes

    4 apr 11 at 22:51

Leave a Reply