Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Stereotypen: de arabier

2 comments

Logo Habib'sBrazilië is de spreekwoordelijke smeltkroes van culturen. Met de verschillen wordt dan ook soepel omgegaan. Men is niet zo spastisch als Nederlanders: oh, buitenlander, eng, vreemd, anders!

In Brazilië heb je een bekende fastfoodketen, Habib’s, die arabisch snelvoedsel serveert. De winkelketen heeft een logo, dat in Nederland, gok ik zo, onmiddellijk tot beschuldigende vingers zou leiden: stereotyperend!, beledigend! Brazilië gaat veel flexibeler om met culturele verschillen.

Zie ook Islam in Brazilië van collega Norbert Bruggeman.

Meer Brazilië

Written by Bert Ernste

april 9th, 2011 at 10:17 am

2 Responses to 'Stereotypen: de arabier'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Stereotypen: de arabier'.

 1. Bedankt voor verwijzing en compliment. Ben die Habib helemaal vergeten, wel helemaal waar. Persoonlijke ontboezeming over islam: in 1999 en 2000 verkering gekregen met meisje in Turkije. Verkering ging uit. Kon niet. Papa van Koerdische afkomst en imam, mama uit Saoedie-Arabië. Een mens kan het niet slechter treffen. Moet er ooit een boekje over maken. Was bizarre verhouding. Gevaarlijk. Familie op zoek naar me, moest vluchten. Ten tijde van arrestatie Öcalan van PKK, ook nog eens. Enorm veel verdriet. Van beide zijden. Heb destijds in Turkije en Nederland enorm veel steun gekregen van moslims. Zonder hen had ik misschien gekke dingen gedaan…

  norbert bruggeman

  12 apr 11 at 13:45

 2. Dat boek lijkt een goed idee!

  Groet!

  Bert Ernste

  12 apr 11 at 14:12

Leave a Reply