Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Mensenrechten West Papua: Nederland doet niets.

one comment

Foto papua demonstrant met bord: Regering vergeet ons niet!In West Papua, het voormalige Nederlands Nieuw-Guinea, voert Indonesië nog steeds een beleid dat discrimineert tegen de oorspronkelijke bevolking, de papua’s. Indonesië verkreeg de tijdelijke macht over Nederlands Nieuw-Guinea in 1963 en de permanente in 1969 middels een referendum dat volstrekt doorgestoken kaart was. De wereldgemeenschap, Nederland inbegrepen, accepteerde de fraude.

Sindsdien hebben de papua’s in West Papua, zoals het gebied nu heet, het zwaar. Indonesische militairen onderdrukken met harde hand elke vorm van protest door Papua’s, die ze als tweederangs burgers beschouwen. Het hijsen van de eigen vlag van West Papua is al genoeg om opgepakt te worden. Verschillende papualeiders zijn vermoord. De rijkdommen van de Freeport mijn op in West Papua gaan maar mondjesmaat naar de ontwikkeling van West Papua.

De door Indonesië toegestane autonomie van West Papua blijkt keer op keer weer een wassen neus te zijn. Recente ontwikkelingen.

De Nederlandse regering is tegenover die ontwikkelingen in West Papua, voormalige Nederlandse kolonie, oorverdovend stil. De oproep op de foto ten spijt. Ook de Nederlandse media laten onze voormalige kolonie meestal links liggen.

Meer West Papua

Written by Bert Ernste

april 11th, 2011 at 8:39 am

One Response to 'Mensenrechten West Papua: Nederland doet niets.'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Mensenrechten West Papua: Nederland doet niets.'.

  1. Klachten over nieuw guinea: VN en USA; die wilde het zo graag aan indonesie geven.
    Zijn ze ook verantwoordelijk.

    P.H.M.van de Kletersteeg

    11 apr 11 at 11:09

Leave a Reply