Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Voorlichters en journalistiek

2 comments

NRC bericht 1:

De politie wil dat de Wapenwet wordt aangepast. “De toets is op dit moment in orde, maar niet compleet.”

Wat bedoelt zo’n voorlichter met “in orde, maar niet compleet”? Dat is natuurlijk voorlichterspraat. Fouten niet en wel toegeven tegelijk. De journalist vroeg klaarblijkelijk niet door en laat de voorlichter met zijn rare uitspraak wegkomen.

NRC bericht 2:

Maar deze week presenteerde de regisseur The Nails of the Cross waarin hij zegt de spijkers te hebben gevonden waarmee Jezus aan het kruis zou zijn genageld. Deskundigen noemen het “nauwelijks meer dan een publiciteitsstunt”, maar Jacobovici zegt zijn stelling te kunnen onderbouwen.

Het artikel geeft de flinterdunne bewijzen van Jacobovici weer (niet meer dan een theorie) en de deskundigen maken er gehakt van. Het artikel is publicatie dus niet waard. Zo krijg je de krant wel vol: laat iemand wat ongefundeerds  beweren, laat een ander dat afbreken en je hebt een artikel dat interessant begint, maar leegloopt als een ballon.

Meer mediacommentaren

Written by Bert Ernste

april 12th, 2011 at 7:36 pm

2 Responses to 'Voorlichters en journalistiek'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Voorlichters en journalistiek'.

  1. Het is droog, maar het regent wel

    pacopaintersatire

    13 apr 11 at 11:45

  2. Blijf het doen Bert. Zoals jij NRC-berichten toetst, zijn ze weer heerlijk compleet.

    norbert bruggeman

    16 apr 11 at 21:39

Leave a Reply