Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Zijn al die veiligheidscontroles normaal?

one comment

We zijn er helemaal aan gewend, aan al die veiligheidscontroles bij grote evenementen en vooral in de luchtvaart. Wie overstapt op een ander vliegtuig, gaat op een reis door diverse van die controles. Laptop uit de tas, riem en horloge af, soms je schoenen uit. Vervelend gedoe. Laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk goed dat er controle is, gezien de terroristische aanslagen van de laatste jaren.

Jammer is alleen dat we vergeten dat veiligheidscontroles niet normaal zouden moeten zijn. De veiligheidsbeambten zouden daaruit af moeten leiden dat ze, gezien de overlast die ze (moeten) veroorzaken, minder stuurs en onaangenaam hun werk moeten doen. Overigens is dat niet hun fout, maar een fout van hun management, dat vooral uit is op snel geld verdienen met goedkoop personeel dat vaak maar weinig opleiding krijgt. In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over het van top tot teen fouilleren van een zesjarig meisje.

Laten we weer beseffen dat we in beginsel vrij moeten kunnen reizen zonder gedoe. Inbreuk daarop is om divers redenen nodig, maar laten we het als een inbreuk en overlast blijven zien. En maak die inbreuk niet erger door die te laten verrichten door overwegend norse veiligheidsbeambten.

Meer commentaren

Written by Bert Ernste

april 14th, 2011 at 9:12 am

One Response to 'Zijn al die veiligheidscontroles normaal?'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Zijn al die veiligheidscontroles normaal?'.

 1. Die controles zijn toneel en zinloos.
  Na lockerbie; USA beveiliging: acteurs in uniform die met blinde geleide honden op vliegveld lopen…..

  Het controleert alleen maar de niet-criminelen; degenen die een bom aan boord willen brengen die lukt het toch wel.

  Daarnaast: paar km buiten vliegveld, stingertje en boem…

  Nu hebben we reden om aanslag te vrezen: libie.
  Als ik Khadaffi was had ik er al lang opdracht voor gegeven.

  P.H.M.van de Kletersteeg

  15 apr 11 at 08:47

Leave a Reply