Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Getuige bevestigt willekeur optreden politie

one comment

Een getuige (gemeenteraadslid van Christen Unie) bevestigt dat de eenzame demonstrant uit mijn eerdere bericht niemand lastig viel, zoals de politie beweert:

De 62-jarige activist Chris van der Klauw die op 5 mei in Wageningen werd aangehouden omdat hij mensen zou hebben lastiggevallen en geen gehoor gaf aan een politiebevel, deed niets wat zijn aanhouding rechtvaardigde.

Dat zegt het Wageningse ChristenUnie-raadslid Peter de Haan. Volgens de Haan was hij er getuige van dat Van der Klauw in de binnenstad door een agente van politie werd aangesproken. “Hij liep al een tijdje voor me, we gingen dezelfde kant op. Van der Klauw had een fiks protestbord in zijn hand, waarop hij aandacht vroeg voor het lot van het volk van West-Papua. Hij sprak niemand aan, viel niemand lastig en deelde geen folders uit, zoals de politie beweert. Hij liep daar alleen maar.”

Lees het hele artikel: De Gelderlander 10 mei 2011

Meer West Papua

Written by Bert Ernste

mei 10th, 2011 at 8:00 pm

One Response to 'Getuige bevestigt willekeur optreden politie'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Getuige bevestigt willekeur optreden politie'.

  1. Het zal helaas wel zo gaan als de rechercheur in het eerste bericht zei: “Het woord van een agent gaat boven dat van een arrestant”, waarbij ‘arrestant’ wordt vervangen door ‘getuige’.

    Constant Coolsma

    10 mei 11 at 20:11

Leave a Reply