Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Weer milieuactivist vermoord in Brazilië

one comment

Opnieuw is een milieuactivist vermoord in Brazilië (na Dorothy Stang, Chico Mendes en anderen), ironischerwijze terwijl het Braziliaanse parlement een versoepeling van de regels voor het ontginnen van het regenwoud behandelt.

Zie hier (Nederlands) of hier (Portugees).

Documentaire over Chico Mendes (Engels).

Meer Brazilië

Written by Bert Ernste

mei 26th, 2011 at 1:06 pm

One Response to 'Weer milieuactivist vermoord in Brazilië'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Weer milieuactivist vermoord in Brazilië'.

  1. Ik ben heel benieuwd hoe Dilma op deze moorden en op de aangenomen nieuwe Código Florestal zal reageren. Zij heeft tijdens de verkiezingen plechtig beloofd dat de illegale on ongecontroleerde ontbossing een halt zal worden toegeroepen en dat er geen amnestie zal plaatsvinden. Deze week heeft zij gedreigde met een veto. Ik ben benieuwd hoe sterk zij is. Overigens , voor het opvoeren van de productie van soja hoeft er geen boom te worden gekapt. Er is land genoeg in Brazilië.
    Als het zo doorgaat hoeven wij over een jaar of vijftig niet meer over het regenwoud te discussieren. Dan bestaat het niet meer. Verdwenen van aardbol.

    Joop Liefaard

    26 mei 11 at 14:44

Leave a Reply