Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Prachtige Braziliaanse film op Canvas

one comment

Poster filmZaterdag 23 juli 2011 om 23.40 uur vertoont de tweede publieke tv-zender van België, Canvas, de prachtige Braziliaanse film Het jaar waarin mijn ouders op vakantie gingen | O ano em que meus pais sairam de férias van Cao Hamburger (2006).

De film vertelt het verhaal van de twaalfjarige Mauro, die in de zomer van 1970 bij zijn opa op vakantie gaat, omdat zijn ouder moeten onderduiken voor de geheime politie. Brazilië kende toen een onderdrukkend generaalsregime. Door de ogen van Mauro zien we Brazilië onder de generaals, de opwinding over het wereldkampioenschap voetbal, de joodse wijk van São Paulo en veel meer. Genomineerd voor de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn.

Prachtige film!

Uitgebreide recensie | Meer Braziliaanse film | Meer Brazilie

Written by Bert Ernste

juli 22nd, 2011 at 9:19 am

Posted in Brazilie

Tagged with , , ,

One Response to 'Prachtige Braziliaanse film op Canvas'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Prachtige Braziliaanse film op Canvas'.

  1. Naar die film ga ik vast en zeker op zoek. Bedankt voor de suggestie.

    norbert bruggeman

    6 aug 11 at 10:26

Leave a Reply