Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

São Paulo populair bij rugzaktoeristen

leave a comment

Foto kop uilOp internetfora van liefhebbers van Brazilië vind je met enige regelmaat een discussie over de vraag of São Paulo de moeite van een bezoek waard is. Zoals vaak op internet, zijn de meningen nogal zwart-wit verdeeld. Sommigen vinden São Paulo louter een lelijke, vieze, veel te grote stad, anderen (met name mensen uit São Paulo) kunnen lyrisch zijn over deze metropool. Zoals meestal, ligt de waarheid ergens in het midden.

In deze context is het opvallend dat het rugzaktoerisme naar São Paulo de laatste jaren sterk is toegenomen. Het aantal hostels in São Paulo (goedkope hotels, die zich richten op jongeren) is in vijf jaar gestegen van vijf naar 23 en ze doen goede zaken.

Met Braziliës economische boom lijkt São Paulo hip te worden. Rugzaktoeristen komen voor de cultuur, voor de feesten en voor de fascinatie van een wereldmetropool. Enkele jaren geleden was São Paulo volgens de New York Times al hip voor de koopkrachtige toerist.

Zie ook Het onbekende Brazilië.

Meer Brazilie

Written by Bert Ernste

juli 28th, 2011 at 10:20 am

Leave a Reply