Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Hollandse kroket in São Paulo

6 comments

Snackbar Quickies in São Paulo

Automatiek: deurtjes met snacks

De vakjes met 'Broodie Kroket'Eerder stond op dit blog al een bericht over een Braziliaanse ondernemer, die eten uit de muur introduceerde in São Paulo.

Ik ben er niet geweest, maar een vriend maakte er foto’s. Opvallend is het overnemen van de Nederlandse namen. Kroket wordt op zijn Nederlands gespeld. Eigenlijk zou het croquete moeten zijn, al spelen de Brazilianen wel vaker met de letter k, die in het Portugees nauwelijks voorkomt. De dj in broodje is voor Latijnen ook een lastige, daar hebben ze broodie van gemaakt, wat qua uitspraak het broodje aardig benadert. De bamischijf heet kortweg bami, want de sch en lange ij zijn voor Brazilianen tongbrekers.

Eerder bericht over Quickies

Televisiereportage Quickies

Update 9 april 2013: Na een valse start lijkt Quickies nu een echte keten te worden volgens dit artikel in de Estado de São Paulo.

Meer Brazilië

Written by Bert Ernste

juli 31st, 2011 at 10:25 am

6 Responses to 'Hollandse kroket in São Paulo'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Hollandse kroket in São Paulo'.

 1. Dat viel me ook op dat ‘Kroket’ gewoon op z’n Nederlands op de automaat staat. 😉

  Marjelle

  31 jul 11 at 12:06

 2. En nu maar hopen dat onze spelling, niet gaat veranderen… Maar goed neemt niet weg dat dit wel erg leuk is, je kan straks gewoon overal in het Nederlands bestellen… 😉

  Aline

  7 aug 11 at 14:21

 3. lekker al een paar kroketjes naar binnen gewerkt en smaken zeer goed , hij produceert ze zelf , de bami ook en zijn andere snacks. ga er elke week heen om ff een snack te halen. en de winkel ziet er goed en fris uit . en het leukste vindt ik de naam kroket boven aan de atomatiek en daar onder in kleine letters geschreven croquette voor uitleg in het portugees.

 4. Vandaag las ik dat de Quickies al weer gesloten is, maar de eigenaar zegt aan een doorstart te werken op een andere locatie.

  Bert Ernste

  23 dec 11 at 14:17

 5. De doorstart is een feit: Er kunnen in São Paulo weer kroketten uit de muur worden getrokken. De Lima heeft begin februari een nieuwe Quickies geopend in het centrum, op de Ladeira Porto Geral.
  Bron

  Bert Ernste

  17 feb 12 at 01:18

 6. Steeds meer Quickies in Brazilië: na de valse start lijkt Quickies nu een echte keten te worden volgens dit artikel in de Estado de São Paulo.

  Bert Ernste

  9 apr 13 at 22:44

Leave a Reply