Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Braziliaanse volksmuziek is ook mooi

one comment

Foto PassocaWie aan Braziliaanse muziek denkt, denkt vooral aan samba en bossa nova, maar Brazilië heeft op muzikaal gebied veel meer te bieden. Zangeres Vânia Bastos: “Laten we niet vergeten dat Brazilië veel en veel meer muziekstijlen kent. Vooral de chôro is echt uniek. Het is een menging van Europese muziek, zoals bijvoorbeeld de Portugese fado, klassieke muziek (met name Bach en Chopin) en maxixe en samba, die typisch Braziliaans zijn. Dat heeft een uniek geluid voortgebracht. Er bestaat niets dat er op lijkt.”

Ik schreef al eerder over de herwaardering van de Braziliaanse country & western, de música caipira. De CD Breve hístoria da música caipira (Korte geschiedenis van de volksmuziek) van Passoca (artiestennaam van Marco Antônio Vilalba) is daarbij een echte aanrader. Voor wie Portugees verstaat zijn ook de teksten de moeite waard. Bijvoorbeeld van het Romance van een doodshoofd (Romance de uma caveira). Het nummer Romaria is ook bekend van Maria Bethânia (en anderen).

Warm aanbevolen.

Meer Brazilië

Written by Bert Ernste

november 21st, 2011 at 8:37 pm

One Response to 'Braziliaanse volksmuziek is ook mooi'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Braziliaanse volksmuziek is ook mooi'.

  1. Interessante links. Er is via internet zoveel moois bereikbaar. Te veel om allemaal te behappen.

    Wllm Kalb

    22 nov 11 at 09:18

Leave a Reply