Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Trouw aan eigen keuken

leave a comment

Traditioneel Portugees restaurantIn de eerste helft van de jaren ’80 van vorige eeuw opende in Lissabon de eerste MacDonalds. Althans, dat vertelt mijn geheugen mij, maar volgens bronnen op internet opende de eerste MacDonalds in Portugal pas in 1991 in Cascais. Wellicht was het een andere hamburgerketen, Max Burger, Burger King, of Wimpy. Of was er een mislukt experiment van MacDonalds in Lissabon dat uit de annalen is verdwenen?

Het was in ieder geval groot nieuws in het Portugal van toen, dat nog niet was toegetreden tot de Europese Gemeenschap (nu Europese Unie). Het eerste fast food restaurant van het land!

Welke keten het ook was, ik zat in die tijd eens in een simpel Portugees restaurantje te eten en daar kwam ook het personeel van de hamburgertent binnen met hun uniform nog aan. Blijkbaar vonden ze de traditionele Portugese keuken lekkerder. Gelijk hadden en hebben ze.

Meer Portugal

Written by Bert Ernste

november 29th, 2011 at 9:37 am

Leave a Reply