Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Portugees leren: uitspraak

2 comments

Foto Chico BuarqueWie Portugees wil leren, doet er goed aan om veel naar Portugees te luisteren. Het frustrerende daarvan is dat je er in het begin niet zo veel van verstaat. Je kunt dan de woorden vaak nog niet goed onderscheiden. Daar is een oplossing voor, althans voor wat betreft Portugees uit Brazilië. De site Brazil Transcript biedt veel videofragmenten met de uitgeschreven teksten erbij. Je kunt dus de tekst beluisteren en meelezen.

Brazil Transcript is zeer gevarieerd met categorieën muziek, wereldnieuws, poëzie (voorbeeld: klik op foto), politiek, economie, gezondheid, recepten, weer, cultuur, hoe doe je dat, sport en technologie. Uiterst leerzaam!

PS: Braziliaans is geen taal, net zo min als Amerikaans. De Amerikanen spreken Engels, de Brazilianen Portugees.

Meer Brazilië

Written by Bert Ernste

december 3rd, 2011 at 9:37 am

Posted in Brazilie

Tagged with , , , ,

2 Responses to 'Portugees leren: uitspraak'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Portugees leren: uitspraak'.

  1. Hartelijk dank hiervoor Bert. Dat zal mij weer een stukje verder op weg helpen. Mijn Portugees moet nog verder worden bijgeschaafd. Ik spreek het nog lang niet vloeiend. Ik kan mij prima door de Braziliaanse maatschappij bewegen, daar kan ik mij goed redden maar een discussie voeren over bijvoorbeeld politiek of sport is voor mij nog een brug te ver.

    Joop

    3 dec 11 at 10:13

  2. Mooie taal. Met behulp van internet kan je dus heel veel leren, als je er tijd voor hebt en natuurlijk zin in hebt.

    Wllm Kalb

    3 dec 11 at 10:33

Leave a Reply