Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Doorgeslagen wetgevers

one comment

Foto kop uilNa incidenten is de pavlovreactie van wetgevers om met nieuwe wetten het probleem te bestrijden. Soms is dat nuttig, maar meestal zit het probleem bij de toepassing van wet en regelgeving: goede controle en pakkans.

In São Paulo maken de wetgevers het wel erg bont. Omdat overvallen op auto’s vaak gepleegd worden door twee bandieten op een motor, waarbij de passagier het wapen hanteert, hebben de wetgevers een verbod uitgevaardigd om een passagier mee te nemen op de motor. De wet wacht alleen nog op de handtekening van de gouverneur van de staat São Paulo.

Volgens de commentaren zijn de wetgevers als de man, die ontdekt dat zijn vrouw op de bank in de woonkamer vreemd gaat met de buurman. Om het overspel tegen te gaan, verwijdert de bedrogen man de bank.

Een andere regel, die in dit schema past, is het verbod om in São Paulo stad in een bank je mobiele telefoon te gebruiken. Dit omdat er een aantal overvallen zijn gepleegd op mensen, die geld hadden gepind, waarbij een waarnemer in de bank naar zijn kompanen belde met een mobiel om door te geven wie geld had opgenomen.

Meer Brazilië

Written by Bert Ernste

december 7th, 2011 at 10:50 am

Posted in Brazilie

Tagged with , , ,

One Response to 'Doorgeslagen wetgevers'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Doorgeslagen wetgevers'.

  1. De pavlovreactie van wetgevers om na elk incident met nieuwe regels te willen komen is internationaal. Zie ook dit blog over de reacties op de aanslag in Luik.

    Bert Ernste

    15 dec 11 at 20:13

Leave a Reply