Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Indonesische leger valt dorpen West Papua aan

3 comments

Foto papua demonstrant met bord: Regering vergeet ons niet!Het Indonesische bewind houdt opnieuw huis in West Papua, dat in 1963 van een Nederlandse kolonie Indonesisch gebied werd (in 1969 bestendigd door een totaal gemanipuleerde volksstemming). In het gebied Paniai voeren de Indonesische strijdkrachten onder meer met helicopters aanvallen uit op een groot aantal dorpen. In het betreffende gebied zijn tegenstanders van het Indonesische regime actief. Volg hier de berichten.

Indonesië heeft een treurige geschiedenis van mensenrechtenschendingen in West Papua, te beginnen met de volksstemming die geen volksstemming was. Dat er in de voormalige Nederlandse kolonie verzet is blijven smeulen, ondanks (dank zij) de Indonesische onderdrukking, mag dan ook geen verrassing zijn.

De Nederlandse overheid kijkt weg, ondanks het feit dat het gebied eeuwenlang een Nederlandse kolonie was. Dat geldt ook voor de internationale gemeenschap. Iedereen is bang een groot land als Indonesië voor het hoofd te stoten. De media, ook de Nederlandse, volgen daar in. Ik ben benieuwd of dit offensief wel een berichtje in het Nederlandse nieuws waard is.

Achtergrond West Papua | Nederlands Nieuw-Guinea

Meer West Papua | Nederlands Nieuw-Guinea

Written by Bert Ernste

december 13th, 2011 at 6:29 pm

3 Responses to 'Indonesische leger valt dorpen West Papua aan'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Indonesische leger valt dorpen West Papua aan'.

  1. […] Indonesische leger valt dorpen West Papua aan […]

  2. […] in West Papua, te beginnen met de volksstemming die geen volksstemming was. bron […]

  3. Nadere berichten over de harde acties van het Indonesische leger in Paniai, West Papua.

    Blijf de berichten volgen: West Papua Media Alerts

    Bert Ernste

    17 dec 11 at 14:05

Leave a Reply