Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Kerst in São Paulo

leave a comment

Foto kerstversiering boven de Avenida PaulistaIn Brazilië valt kerstmis in de grote (zomer)vakantie. Brazilianen vieren kerst volop met bedrijfsfeesten en uiteraard met familie. De commercie springt er op in en de winkelketens proberen elkaar te overtreffen met hun kerstversiering, compleet met winterse taferelen en voor Brazilië veel te warm geklede kerstmannen.

Samen met de Banco do Brasil heeft de gemeente São Paulo een grote kerstversiering over de Avenida Paulista gebouwd (foto).

Deze en andere versieringen aan deze grote zakenstraat trekken ’s avonds grote mensenmassa’s, wat leidt tot het blokkeren van rijbanen, wat weer aanleiding is voor een klein relletje tussen politie en justitie. De politie sluit de banen af voor de veiligheid en justitie noemt de afsluiting illegaal.

Filmpje van de Avenida Paulista gisteren

Meer Brazilië

Written by Bert Ernste

december 22nd, 2011 at 11:44 am

Leave a Reply