Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Staking openbaar vervoer (Verbazing 1)

leave a comment

Foto kop uilIn Brussel gaat het openbaar vervoer dagen plat, omdat bij een verkeersruzie een medewerker van vervoerbedrijf MIVB is geslagen en overleden.

Vanwaar toch de pavlovreactie dat je dan het werk moet neerleggen? Dat de gebeurtenis schokkend is, lijdt geen twijfel, maar waarom laten de medewerkers van het openbaar vervoer (niet alleen in België) bij dit soort gebeurtenissen gewone mensen, die tram/trein/bus nodig hebben, in de steek?

Waarom hebben we niet meer de onverzettelijke houding, de trots van: we laten ons niet kisten door een idioot en gaan door met ons maatschappelijk zo belangrijke werk? Met een rouwband om, met een minuut stilte, prima, maar laat juist zien dat je niet klein te krijgen bent.

Meer commentaren

Written by Bert Ernste

april 9th, 2012 at 9:36 am

Leave a Reply