Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

NS-directeur roept reizigers op conducteur te helpen, maar waar is die conducteur?

2 comments

Foto kop uilNieuws van vandaag: de directeur van NS Reizigers vraagt het reizende publiek om conducteurs, die last hebben van agressie te helpen. Gezien de nare voorbeelden van agressie tegen conducteurs kun je weinig tegen de oproep hebben en ik hoop dan ook dat ik, als ik het mee maak, de moed en tegenwoordigheid van geest heb om adequaat te reageren.

Toch bekroop me ook een wat dubbel gevoel, want ik kom die conducteurs tijdens mijn treinreizen maar zelden tegen. Oftewel: waar zijn ze als wíj ze nodig hebben? Ooit waren er reclamefilmpjes op televisie, die ons moesten doen geloven dat de conducteurs er mede waren voor onze veiligheid en om service te verlenen (naast controle natuurlijk). Mooi verhaal, maar dan moeten ze zich vaker laten zien.

Meer columns

Written by Bert Ernste

november 3rd, 2012 at 1:43 pm

2 Responses to 'NS-directeur roept reizigers op conducteur te helpen, maar waar is die conducteur?'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'NS-directeur roept reizigers op conducteur te helpen, maar waar is die conducteur?'.

 1. Dat vind ik het een goeie van jou en ik ben ooit eens onheus bejegend door een conducteur die verscheurde gewoon mijn kaartje, terwijl de fout bij de NS lag, die man explodeerde bijna, ik heb me muisstil gehouden, zo bang was ik en ik was mijn kaartje voor de terugweg ook kwijt en bemerkte die dag dat ik niks bij me had, niet eens mijn pinpas, heb moeten lenen om thuis te komen, nee, zo een man help ik niet hoor.

  En ik heb ook een conducteur een jongen uit de trein zien zetten, 14 was die jongen schatte ik, op een naargeestig perron werd hij er uit gezet, daar waar haast niks meer langskomt, in de late avond, schande, ik heb er wat van gezegd, maar ik moest dimmen, die jongen kon zijn kaartje zo snel niet vinden.

  En toen ik zwanger was werd ik door drie jongens in de buik geschopt, toen dook de conducteur weg, dus ik weet nog niet of ik meehelp, zo behulpzaam is de NS ook niet, op weg naar mijn werk kan ik niet eens plassen……..

  Zilvertje

  3 nov 12 at 15:54

 2. Of ze zitten breeduit in de eerste klas, pas nog gezien.

  Blewbird

  3 nov 12 at 16:31

Leave a Reply