Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Dradenkluwens in São Paulo

one comment

De elektra in São Paulo stad loopt grotendeels bovengronds. Telefoondraden trouwens ook. In veel straten hangen hele dradenkluwens, soms met een rol extra meters draad voor toekomstige aansluitingen. Nadeel is de gevoeligheid voor bliksem. Bijna iedereen in Brazilië heeft daarom een stabilisator tussen stopcontact en computer, ook vanwege spanningsschommelingen als het niet bliksemt. Bij moderne apparatuur lijkt het nut overigens beperkt (link in het Portugees).

Foto dradenkluwen en flats

São Paulo (SP) Brazilië 2013

Meer foto’s

Written by Bert Ernste

januari 6th, 2013 at 8:11 am

One Response to 'Dradenkluwens in São Paulo'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Dradenkluwens in São Paulo'.

  1. Je vraagt je af hoe de monteurs er wijs uit worden. En hoe ze ervoor zorgen dat het nooit fout gaat. Maar het gaat dus wel eens fout, zoals ik ooit in São Luís (Maranhão) zag, waar een monteur de ene kabel op de andere liet rusten en prompt de hele wijk zonder stroom zat. Het was op een zonnige middag, maar iedereen zat wel zonder telefoon en een uur of twee later was het nog steeds zo. In Nederland lijkt het trouwens ook meer en meer te gebeuren.

    Constant Coolsma

    6 jan 13 at 16:48

Leave a Reply