Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Altaar op het strand

one comment

Foto van fles en kaarsen op strand

Itanhaém (SP) Brazilië 2011

Met enige regelmaat kom je op de stranden van Brazilië sporen tegen van de aanbidding van Iemanjá, de godin van de zee. Soms een paar kaarsen en een lege fles zoals hier, soms een zeer uitgebreid offer. Iemanjá is een van de goden meegekomen met de slaven uit Afrika. In Suriname heet ze Watra Mama.

Meer foto’s

Written by Bert Ernste

januari 20th, 2013 at 8:34 am

One Response to 'Altaar op het strand'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Altaar op het strand'.

  1. In Amsterdam zie ik het ook wel eens, zomaar bij een boom in het park: een bordje eten, een half pakje sigaretten, een leeggegoten fles drank. Word er altijd blij van, herinnert me aan mijn Braziliaanse reizen.

    Selma

    20 jan 13 at 18:03

Leave a Reply