Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Help, een kakkerlak in mijn bed!

2 comments

Foto dode kakkerlakSlapend onder de klamboe hoor ik een vaag vrrrt vrrrrt en voel wat kriebelen op mijn arm. Leeslamp aan en ik zie een kakkerlak op mijn laken. Ik spring met vaart uit bed. Weliswaar ben ik groot en is hij klein – relatief dan, maar beesten in mijn bed van welk formaat dan ook vind ik helemaal niets. Gelukkig is de kakkerlak niet zo fit, hij is vrij gemakkelijk te pakken te krijgen. Normaal zijn ze erg rap. Na een flinke mep is het leed geleden. Toch sta ik maar op. Ik lig niet lekker meer.

In Brazilië komen veel kakkerlakken voor en als het na een forse regenbui opwarmt komen ze vaak naar binnen. Bestrijding is lastig, want ze zijn meestal zeer snel en zelfs acrobatisch, zoals onderstaand filmpje laat zien.

<

<

Meer Brazilië

Written by Bert Ernste

januari 28th, 2013 at 8:09 pm

2 Responses to 'Help, een kakkerlak in mijn bed!'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Help, een kakkerlak in mijn bed!'.

  1. Gelukkig hebben we een paar katten in huis en dat blijken uitstekende kakkerlakjagers te zijn. Wij hebben er bijna geen last van.

    Joop Liefaard

    28 jan 13 at 21:57

  2. Daarmee benijd ik je niet, Bert. Ik heb ze gelukkig nog niet in bed aangetroffen. Mijn ervaring is dat, als ze op hun rug terechtkomen, ze moeilijk weer overeind komen. Dat geeft je dan gelegenheid om ze te grazen te nemen. Wij proberen hun verblijf te bekorten door lokdozen te plaatsen. Daarin schijnt iets lekkers te zitten dat ze meenemen naar hun nest om dat ongewild te vergiftigen. Gelukkig kunnen ze dat zelf niet lezen.

    Constant Coolsma

    28 jan 13 at 23:08

Leave a Reply