Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Bus door Atlantisch regenwoud

leave a comment

Foto Atlanstisch regenwoud door busraam

Tussen São Paulo stad en de kust van de deelstaat São Paulo, 2013

In de zomer loopt de miljoenenstad São Paulo tijdens vakanties en lange weekeinden altijd leeg. Althans, het is dan een stuk stiller in de stad. De Paulistanos trekken bij die gelegenheden massaal richting kust. (Paulistanos: mensen uit São Paulo stad; Paulistas: mensen uit de deelstaat São Paulo.) Het is daar dan druk, lawaaiig en de prijzen gaan tijdelijk omhoog. Zoals overal ter wereld in toeristengebieden tijdens het hoogseizoen.

Twee grote wegen (rodovias) verbinden de stad São Paulo met de kust: Anchieta en Imigrantes. Die lopen vanaf de hoogvlakte, waar São Paulo ligt (iets van 800 meter boven de zeespiegel) via een natuurgebied met Atlantisch regenwoud naar de kust. Op de foto een blik op dat regenwoud vanuit de bus.

Treinen zijn er weinig in Brazilië. Het meeste vervoer op de lange afstand gaat per vliegtuig of met de bus.

Meer Brazilië | Meer foto’s

Written by Bert Ernste

maart 5th, 2013 at 9:17 am

Leave a Reply