Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Salvador de Bahía – mooie stad

2 comments

Foto van hellende straat met blauwe kerk

Salvador de Bahía (BA) Brazilië 1987

Salvador de Bahía, meestal kortweg Salvador genoemd, is de hoofdstad van de noordoostelijke Braziliaanse deelstaat Bahía. Omdat hier veel afstammelingen van slaven wonen, kun je gemakkelijk denken dat je er in West-Afrika bent. De Afrikaanse invloeden vind je terug in de keuken van Bahía, in de muziek en dans (onder andere capoeira) en in de religie, bijvoorbeeld candomblé.

Bahía was de eerste hoofdstad van de Portugese kolonie Brazilië. Het historische centrum in Portugese koloniale stijl staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Meer Brazilië | Meer foto’s

Written by Bert Ernste

mei 11th, 2013 at 8:41 am

2 Responses to 'Salvador de Bahía – mooie stad'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Salvador de Bahía – mooie stad'.

 1. Beste Bert,

  Zag zojuist je post over Salvador, die me met wat heimwee vervult. Ik wil er nog steeds eens naar terug. Vergis je je niet als je stelt dat Salvador vaak kortweg Bahía wordt genoemd? Volgens mij wordt het juist Salvador genoemd. Of vergis ik me nu? Als ik aan de Pelourinho denk, krijg ik steeds een dubbel gevoel: het plezier van het mooie vernieuwde oude en de triestheid van de foto’s uit het nog niet zo verre verleden in het paviljoen in Inhotim.

  Groeten, C•

  Constant Coolsma

  11 mei 13 at 15:17

 2. Je hebt gelijk wat betreft de naam van Salvador de Bahía. Ik heb het snel gecorrigeerd. Dank.

  Inderdaad die foto’s van het marginale leven in Salvador die we zagen in Inhotim drukken je met de neus op de andere kant van Salvador en van (alle) grote steden: er is altijd een rafelrand, groot of klein: een armoedig deel.

  Groet!
  B•

  Bert Ernste

  11 mei 13 at 15:31

Leave a Reply