Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Groen en tekendoos

leave a comment

Foto groen met geel gebouw

Utrecht 2013

De groene vlakken van dit gebouw deden me terugdenken aan mijn eerste tekenles op de middelbare school. Het is een zijsprong, ik geef het toe.

We hadden als brugklassers een heuse tekendoos (van fraai hout) moeten aanschaffen met allerhande spannende zaken, zoals een passer, (kleur)potloden, verfdoos, penselen en zo nog het een en ander dat ik mij niet herinner. We zouden nu echte tekenles krijgen. Opwindend! Leuk! Tekenen!

De eerste tekenles was echter een domper. We moesten van de tekenleraar een vierkant tekenen van tien bij tien centimeter en dat onderverdelen in vakjes van een bij een centimeter. Die honderd vakjes moesten we inkleuren met honderd verschillende tinten groen. Ik geloofde aanvankelijk niet dat dat kon.

Wat saai begon, was een les die ik nooit meer zal vergeten: kleuren bestaan in oneindig veel schakeringen.

Meer foto’s

Written by Bert Ernste

juni 15th, 2013 at 8:24 am

Leave a Reply