Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Fraaie gevel (Alkmaar)

3 comments

Foto van gevel met groot raam en beeldenpartij

Alkmaar 2013

Ook in het verleden wilden de rijken indruk maken, zoals blijkt uit deze fraaie, rijk versierde gevel in Alkmaar. Morgen een detailfoto van de beeldengroep bovenaan.

Alkmaar is een mooi stadje om oud-Hollandse glorie te bekijken. Wel irritant is dat je als voetganger vaak het rijwielpad op moet, omdat de horeca op heel veel plaatsen de volledige stoep heeft ingenomen voor de terrassen.

Meer foto’s

Written by Bert Ernste

juli 10th, 2013 at 8:06 am

3 Responses to 'Fraaie gevel (Alkmaar)'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Fraaie gevel (Alkmaar)'.

 1. Mooie foto. Het grappige is dat het (de Laat en bijvoorbeeld Ritsevoort) geen fietspaden zijn maar wandelstraten, waarop fietsers gedoogd worden (te gast zijn). Het zijn er echter zoveel dat je maar veiliger aan de kant kan lopen. 🙂

  Ximaar

  10 jul 13 at 13:26

 2. Aha, meer een probleem van fietsen die geen ruimte geven (bijv. binnenbocht nemen langs terras, waardoor geen ruimte voor voetganger) dan van uitgedijde terrassen van de horeca dus. Inderdaad had ik een aantal keer het gevoel erg goed te moeten opletten om niet door een fiets te worden aangereden.

  Bert Ernste

  10 jul 13 at 13:32

 3. @Bert: Wees niet bang, fietsers rijden in dergelijke gebieden niemand aan. Ik wandel er vrijwel dagelijks, omdat het maar een paar honderd meter van m’n huis is. Sommige domme fietsers bellen wel eens, maar de meeste anticiperen uitstekend. Ook als er buitenlanders gewoon midden op straat lopen. In het algemeen is het wel zo dat niemand deze regeling werkelijk begrijpt omdat er geen goede borden voor bestaan.

  Ximaar

  12 jul 13 at 08:56

Leave a Reply