Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Tandem: aanbevolen

leave a comment

Foto van tandem en van een detail van tandemAls je op een op een tandem fietst, oogst je zelfs in fietsland Nederland nog steeds het nodige bekijks. ‘Hé, een tandem!’

Toch is een tandem eigenlijk ideaal, dus is het vreemd dat er zo weinig zijn. Het grote voordeel van de tandem is dat hij ‘gelijk schakelt’: is een van de fietspartners minder bedreven in het fietsen, heeft die minder uithoudingsvermogen of kracht, op de tandem fiets je samen verder en sneller dan als je allebei op een enkelvoudige fiets zit. Ieder levert energie naar vermogen, de snellere fietser hoeft zich niet aan te passen aan de langzame. Ook praten gaat gemakkelijker, want je zit dichter bij elkaar.

Er zijn tandems voor alle soorten gebruik. Sportieve, toertandems voor de lange afstand, op maat gemaakt en ga zo maar door. De tandemclub helpt u verder.

Onze tandem is trouwens een zeer gewone, inmiddels oude Gazelle, die volgens een vriend slechts in één kleur werd geleverd: bruin. Voor ons doen precies goed. Nou ja, een ander kleurtje had wel gemogen.

Tandem: warm aanbevolen.

Meer commentaren

Written by Bert Ernste

juli 30th, 2013 at 8:21 am

Posted in Nederland

Tagged with , , ,

Leave a Reply