Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Zo maar een straat

2 comments

Foto van straat met boom, bloemen en hekken

Guarulhos (SP) Brazilië 2013

Zomaar een straat in Guarulhos (SP), een zelfstandige gemeente in groot-São Paulo. De internationale luchthaven van São Paulo ligt er.

Voor wie de context kent, is er veel te zien op deze foto. Weelderige planten uit een tropisch klimaat, maar ook veel bordjes met ‘te huur’ en ‘te koop’. Wie de buurt nog van vroeger kent, weet dat die eerst bestond uit woonhuizen. Daarna kwamen er veel bedrijven en vanwege de economische crisis, die ondanks alle praat ook aan Brazilië niet voorbij gaat, zijn er daarvan vele weer weggetrokken en staan veel panden leeg.

Nog net is te zien hoe ook hier de draden voor telefoon en elektriciteit bovengronds lopen.

Meer Brazilië | Meer foto’s

Written by Bert Ernste

augustus 9th, 2013 at 8:15 am

2 Responses to 'Zo maar een straat'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Zo maar een straat'.

 1. Dat gemeentedeel van SP is ook prima te bekijken via streetview: http://goo.gl/maps/tjzO1
  Ik had dat een jaar eerder gedaan voor de waslijntjes-website van Margo. Toen en ook nu zie ik weinig verschil met steden in het Verre Oosten. Het is er warmer en het huis wordt daarom anders gebruikt als in NL, waar we er meer een poppenkast met van maken. Het verschil zit toch vooral in de grote hoeveelheid hekwerken rond de tuin en de vensters. Ik vind dat een verkeerde indruk geven en heb al moeite met de stalen rolluiken die Vlaamse dorpen unheimisch maken.

  Ximaar

  9 aug 13 at 10:30

 2. Hekwerken en bij flatgebouwen ook nog eens dag en nacht portiers ter bewaking zijn zoals je zegt een constante in Braziliaanse steden. Dat geeft inderdaad een onprettige indruk, maar is wel uit de praktijk geboren. De criminaliteit in Brazilië wordt door buitenstaanders meestal schromelijk overdreven, maar is wel heel reëel.

  Bert Ernste

  9 aug 13 at 10:47

Leave a Reply