Bert Ernste – Utrecht | São Paulo • weblog

Brazilië, West-Papua, media en meer

Nulpunt | Marco zero

one comment

Foto van Marco zero | nulpunt van São Paulo

São Paulo (SP) Brazilië 2013

Op het plein voor de kathedraal van São Paulo (de Praça da Sé) staat het nulpunt (Marco zero) van São Paulo, vanwaar alle afstanden naar en van São Paulo worden berekend. Vroeger hadden ook Nederlandse steden zo’n nulpunt, maar de ANWB rekent tegenwoordig tot en vanaf de gemeentegrens.

Meer Brazilië | Meer foto’s

Written by Bert Ernste

augustus 16th, 2013 at 8:17 am

One Response to 'Nulpunt | Marco zero'

Subscribe to comments with RSS or TrackBack to 'Nulpunt | Marco zero'.

  1. Jammer dat zulke merktekens in onbruik zijn geraakt. Historisch zou het interessant zijn te kunnen zien vanuit welk punt uitbreidingen hebben plaatsgevonden. In São Paulo kan dat dus nog; houden zo!

    constantinoc

    16 aug 13 at 20:13

Leave a Reply